Регистрация Войти
Вход на сайт

В Естонії закликали країни ЄС збільшити витрати на оборону та підтримку України

29 ноября 2022 02:30
В Естонії закликали країни ЄС збільшити витрати на оборону та підтримку УкраїниЄвропейські країни мають збільшити витрати на оборону через війну в Україні, заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу. За його словами, Естонія планує збільшити оборонні витрати на 3% ВВП.

"Ми хотіли б, щоб європейські країни подвоїли свої витрати на оборону під час війни та після неї, і ми збираємося витрачати 3% нашого ВВП на національну оборону", - сказав він в інтерв'ю агентству Reuters під час візиту до Києва разом із шістьма іншими міністрами. закордонних справ країн Балтії та Скандинавії.

Багато членів НАТО вже збільшили свої військові витрати після вторгнення Росії до України у лютому. Рейнсалу також сказав, що ЄС має збільшити військову підтримку України.

"Євросоюз загалом виділяє близько 0,2% свого ВВП на військову допомогу Україні, і якщо ми зможемо досягти 1%, то це матиме величезне значення для зміни ходу війни", – зазначив він.

Павло Остапенко, Gogetnews
Рейтинг статьи:
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчёркнутый текст Зачёркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Код: Включите эту картинку для отображения кода безопасности
обновить, если не виден код
Введите код: