Регистрация Войти
Вход на сайт

Як зрозуміти, що настав час міняти диски на автівці?

17 ноября 2022 15:40
Як зрозуміти, що настав час міняти диски на автівці?Заміна колісних дисків — це невід’ємний етап в експлуатації практично кожного автомобіля. Хоч вони і не належать до розхідних матеріалів в конструкції ТЗ, але необхідність в їхній заміні може виникнути коли завгодно. Це може статися через місяц після початку використання, а може через 10 років. В будь-якому випадку їздити на непридатних автодисках точно не можна, адже від цього залежить рівень комфорту при їзді, інтенсивність зношування інших деталей авто, безпека життя та здоров’я пасажирів. До того ж це просто неприємно.

В яких випадках диски можна не міняти впродовж усього терміну експлуатації авто

Такі випадки — велика рідкість. Але вони все ж трапляються. І перший пов'язаний з типом автодисків. На даний час українцям доступні для придбання сталеві, литі та ковані диски на авто. Із них усіх найбільше шансів прослужити впродовж усього терміну експлуатації машини мають ковані моделі. Вони виготовляються з алюмінієвого сплаву методом гарячого штампування з кількома етапами нагрівання та охолодження. Завдяки такій технології вони отримують величезний запас міцності та не бояться корозії. Пошкодити такий диск практично неможливо, а якщо він і отримав вм’ятину, то з її усуненням не буде проблем.

Також буває, що сталеві та литі моделі служать стільки, скільки використовується авто. Але для цього за ними потрібно ретельно доглядати. Від погіршення їхнього стану, звичайно ж, водій на 100% застрахований не буде, адже такі диски дуже любить корозія. До того ж вони менш міцні у порівнянні з кованими, тому і серйозно пошкодити їх набагато простіше.

В яких випадках потрібно виконати заміну.

На це може вплинути один із двох факторів, або обидва разом, а саме:

естетичний;

практичний.

Перший фактор пов’язаний з погіршенням зовнішнього вигляду автодисків без погіршення виконання ними своїх функцій. Це може бути:

злущування лакофарбового покриття;

кородування;

подряпини великої кількості та глибини;

зміна кольору.

Звичайно ж, ви можете відновити зовнішній вигляд самостійно або в спеціальних майстернях. Але у першому випадку на це потрібно витратити багато часу та сил, а у другому — грошей.

Практичний фактор більш серйозний. Сюди входить:
Обширна корозія, яка може вплинути на погіршення основної експлуатаційної функції, зменшення міцності та зниження рівня безпечності. Відновлення в такому випадку не дасть 100-відсоткового позитивного результату.

Мікротріщини в легкосплавних моделях, що сприяє зниженню міцності.

Сильне пошкодження, яке неможливо відновити. В сталевих дисків це може бути велика вм’ятина або порушення цілісності. В литих — тріщина, розколювання, відколювання шматка тощо.

Деформація з порушенням загальної геометрії. Це може статися, наприклад, після сильного удару. Повернути виробу нормальну форму вже неможливо, тому обов’язково потрібно міняти.

У всіх випадках заміну необхідно робити відразу після виявлення проблеми. Якщо ситуація ще не дуже серйозна, але ви вже задумуєтесь про оновлення, то краще придбати та встановити нові диски вже перед початком зимового сезону. В цей період все одно доводиться перевзуватися. То чому б не вбити двох зайців одним пострілом — підготувати машину до зими і оновити диски.
Рейтинг статьи:
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчёркнутый текст Зачёркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Код: Включите эту картинку для отображения кода безопасности
обновить, если не виден код
Введите код: