Регистрация Войти
Вход на сайт

Ігор Зінчук: слідчий Державної фіскальної служби України чи Рекетир сучасного формату ?

11 февраля 2019 12:35
Ігор Зінчук: слідчий Державної фіскальної служби України чи Рекетир сучасного формату ?Слідчий — службова особа органу внутрішніх справ, органу безпеки, органу, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, органу державного бюро розслідувань, органу Державної кримінально-виконавчої служби України, підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України, уповноважена в межах компетенції, передбаченої цим Кодексом, здійснювати досудове розслідування кримінальних правопорушень.

Рекет (англ. racket від італ. ricatto — шантаж) — вимагання, яке зазвичай має форму організованої злочинності із застосуванням погроз, жорстокого насильства, взяття заручників.

(В англійській мові слово racket означає будь-яку організовану злочинну діяльність, зокрема protection racket («кришування»), а також, наприклад, numbers racket (незаконну лотерею).

Збираючи данину, злочинна організація зазвичай гарантує підприємцям захист від вимагань із боку інших злочинних груп або злочинців-одинаків. Щоб гарантувати стабільну плату, рекетири прагнуть брати на себе роль верховного арбітра у спірних ситуаціях, пов'язаних з майновими спорами між своїми клієнтами (боргові зобов'язання, виконання контрактних угод).ТОЧНІШЕ ШАНТАЖ).

Судячи з цих двох суджень не можливо зрозуміти по вчинками Ігоря Зінчука хто він, слідчий ДФС України чи рекетир ?
Ігор Зінчук: слідчий Державної фіскальної служби України чи Рекетир сучасного формату ?


Справа у тому що ГСУ ФР ДФС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000002003 ще з 20 червня 2017 року, яку спочатку розслідувало Головне слідче Управління МВС України, з тих під і по даний час будь-якій особі у даному кримінальному провадженні не було пред’явлено підозри у вчиненні злочину, проте, виходячи з поняття «Рекетир» слідчий Ігор Зінчук використовуючи своє службове становище прагне бути «верховним арбітром», у розв’язанні проблем, які сам намагається і створити.

По перше слідчий ДФС Ігор Зінчук отримав ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва (Справа № 761/45106/18 Провадження № 1-кс/761/30643/2018) на проведення обшуку у Матковської Юлії, судячи з резолютивної частини ухвали, слідчому надано ухвалу з метою відшукання з метою відшукання та вилучення реєстраційних, установчих та документів деяких ТОВ, які жодного відношення до Матковської Юлії не мають.

29.11.2018 Зінчук Ігор провів обшук, проте згідно проте згідно протоколу обшуку – будь яких документів зазначених в даній ухвалі не знайшов. Проте це не завадило йому вийти за межі ухвали та за рамки закону, та незаконно та безпідставно винести з дому ноутбук «Lenovo», два планшет «Apple» iPad та смартфон iPhone XS.

Не зрозуміла не законна поведінка Ігоря Зінчука викликала відчуття Рекетриського нальоту.

Слід зауважити що Верховна Рада прийняла урядовий законопроект №7275 від 16.11.2017 щодо протидії тиску на бізнес. За прийняття закону в цілому проголосували 312 депутатів, яким забороняється вилучення серверів, комп’ютерів та телефонів під час обшуків.

«Час свавілля правоохоронних органів минув. Ми нікому не дамо вчиняти беззаконня над українським бізнесом», – цей пост з'явився на Facebook-сторінці прем'єр-міністра Володимира Гройсмана 16 листопада – після прийняття Верховною Радою законопроекту №7275, охрещеного «МаскиШоуСтоп». Через пару днів одна з великих профільних бізнес-асоціацій – ІнАУ – направила президенту Петру Порошенку листа із проханням ветувати документ.

Проте судячи з незаконних дій Ігоря Зінчука, у нього є «особлива думка» щодо #МаскиШоуСтоп. Так як продовжує порушувати закон як і раніше.

Таких Рекетирів ніхто не злякався, незаконні дії щодо вилучення майна, яке не зазначено в ухвалі слідчого судді оскаржені в судовому порядку, адже дарувати Рекетирам свій мобільний телефон, чи два планшети, чи ноутбук Матковська Юлія наміру не має.

24 січня 2019 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва Щебуняєва Л.Л. винесла ухвалу (Справа № 761/49277/18 Провадження № 1-кс/761/33453/2018, де зазначено: Скасувати арешт майна, накладений у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017000000002003 від 20 червня 2017 року, ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 13 грудня 2018 року (справа №761/46663/18, провадження №1-кс/761/31656/2018), а саме на: ноутбук, два планшети Apple Ipad та Iphone XS.

Проте, минув майже місяць, а Зінчук Ігор так і не виконав рішення суду, чим вчинив злочин передбачений ст. 382 КК України, (Умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню).

07.08.2019 адвокат Матковської Юлії дізнався що Ігор Зінчук, виконувати рішення суду взагалі не збирається, натомість, він пішов на неординарний крок, який не піддається здоровому глузду.

Зінчук Ігор повідомив що повертати незаконно вилучену техніку, яку суд зобов’язав його повернути він не буде. Після чого він повідомив що у нього є ще одне кримінальне провадження № 32019000000000005 від 10 січня 2019 року, яке він самостійно порушив, і буде звертатись до суду з клопотанням про накладення арешту на незаконно вилучене майно, у іншому кримінальному провадженні !!!

Слід зазначити, шо обидві справи «фактові», тобто підозри Матковській Юлії не пред’явлено, так як нема не це жодних підстав.

Висновок:
- Кримінальні справи розслідуються роками, проте жодній особі не пред’явлено підозри, на розумні строки досудового розслідування сходе наплювати посадовим особам.

- Постійно грубо порушуються права бізнесменів, судячи з цього прикладу вивозиться комп’ютерна техніка, телефони, складається враження начебто навмисно посадові особи намагаються паралізувати роботу бізнесменів.

- Посадові особи на яких покладені повноваження забезпечувати закон – самі його порушують з корисних мотивів, використовуючи своє службове становище.

- На вулицях України знову настали лихі 90-ті, Рекетири процвітають і не бояться покарання.

Виходячи із незрозумілих дій Ігоря Зінчука, можна зробити висновок, що він займається «заказухами» шукає бізнесменів, та намагається їх залякати бізнес, а у разі якщо бізнесмени не підуть на поступки, то використовуючи своє службове становище порушуються кримінальні провадження, до яких бізнес не має ніякого відношення, проте бізнесменів починають пресувати, залякувати, вимагати. – методи рекетирів часів 90-х, чи не так ?
Источник: vremya.eu
Рейтинг статьи:
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчёркнутый текст Зачёркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Код: Включите эту картинку для отображения кода безопасности
обновить, если не виден код
Введите код: