Регистрация Войти
Вход на сайт

Открытое письмо Президенту Украины Виктору Януковичу относительно ситуации, сложившейся вокруг WebMoney.UA

Открытое письмо Президенту Украины Виктору Януковичу относительно ситуации, сложившейся вокруг WebMoney.UAКілька потужних та шанованих громадських організацій України написали Президенту відкритого листа щодо ситуації навколо Webmoney.ua. 

Шановний Вікторе Федоровичу! 

Представники бізнес-середовища України підтримують Програму економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», яка передбачає формування режиму максимального сприяння бізнесу шляхом зменшення втручання держави в економіку, зниження адміністративних бар'єрів для його розвитку, модернізації податкової системи й поглиблення міжнародної економічної інтеграції України, створення сприятливих умов для залучення інвестицій. На жаль, практичні кроки Міністерства доходів і зборів України призводять до погіршення бізнес клімату в Україні, зниженню позиції нашої держави в провідних міжнародних рейтингах, ідуть в розріз з Вашими завданнями Уряду та провокують зайву конфронтацію між суспільством і Владою. 

Прикладом цього є дії Міністерства по відношенню до підприємств, що використовують торгову марку WebMoney в Україні. 11 червня 2013 р. на підприємствах був проведений обшук, в ході якого було вилучене обладнання, особисті речі співробітників, а також арештовано банківські рахунки, де перебувало більш ніж 60 млн. гривень, які є власністю користувачів та забезпечують зобов'язання системи перед ними. Вищезазначені дії фіскального органу створили складнощі для багатьох підприємств галузі електронної комерції та мільйонів громадян України. 

На офіційному веб-сайті Міністерства доходів та зборів розміщено твердження про те, що «діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні не відповідає нормам чинного українського законодавства». Таким чином, Міністерство перебирає на себе повноваження суду, що є грубим порушенням законодавства України. Оцінка легітимності та припинення діяльності компанії, відповідність її діяльності законодавству України є виключно компетенцією суду. 

WebMoney.UA працює з гривневими зобов'язаннями в Україні з 2003 року, є популярним сервісом в галузі електронної комерції, послугами якого користуються близько 2,5 млн. громадян України. Підприємство протягом десяти років на практиці займалось розвитком інноваційних технологій, створюючи умови для активного розвитку електронної коммерції в Україні. Наскільки нам відомо, компанія веде діяльність прозоро, має висновки юридичних експертиз та здійснювала чисельні спроби узгодити правила функціонування системи в Національному Банку України. 

Ми поділяємо Вашу зацікавленість питаннями розвитку інноваційних технологій, боротьби з корупцією, створення привабливого середовища для інвестицій та умов ведення бізнесу. Просимо Вас забезпечити об’єктивність та прозорість прийняття рішень по цій справі в правовій площині. 

Звертаємо особливу увагу на необхідність розблокування банківських рахунків, на яких знаходяться кошти мільйонів громадян України, та надати можливість WebMoney.UA виконати свої зобов'язання перед ними. 

З повагою, 

Голова Правління Інтернет Асоціації України Т. Попова 

Віце-президент УСПП з питань науки і ІТ І. Пєтухов 

Цей лист є відкритим для підписання всіма зацікавленими сторонами.

internetua.com

Рейтинг статьи:
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчёркнутый текст Зачёркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Код: Включите эту картинку для отображения кода безопасности
обновить, если не виден код
Введите код: