Регистрация Войти
Вход на сайт

Тимошенко, Бойко та Порошенко очолюють президентський рейтинг в Україні, - європейські соціологи

5 декабря 2018 14:30
Тимошенко, Бойко та Порошенко очолюють президентський рейтинг в Україні, - європейські соціологиКрім того, згідно з опитуванням, до парламенту можуть пройти шість партій.

Якби вибори Президента України відбувалися найближчої неділі, більшість опитаних українців віддали б свої голоси за Юлію Тимошенко, Юрія Бойка і Петра Порошенка. Про це свідчать результати дослідження, опубліковані міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) у європейському виданні EU-Chronicle.

Зокрема, за Юлію Тимошенко проголосувало б 11,6% опитаних, за Юрія Бойка - 11,5%, за Петра Порошенка - 9,3%.

Інші кандидати отримали б меншу підтримку: Володимир Зеленський - 5,6%, Олег Ляшко - 5,1%, Анатолій Гриценко - 4,9% і Святослав Вакарчук - 4,2%.

Серед інших кандидатів найбільш позитивну динаміку зростання показав Ілля Ківа (2,3%).

Відзначимо, що в опитуванні були вказані прізвища тих політиків, які з найбільшою ймовірністю візьмуть участь в президентських виборах. Як відзначають соціологи, в той час як електоральний вплив таких подій, як конфлікт в Азовському морі та введення воєнного стану буде помітний пізніше, і потребує додаткового дослідження, більш активна діяльність партій і окремих політиків в кінці осені вже встигла істотно вплинути на настрої виборців.

Так, серед помітних тенденцій відзначається зростання електоральної підтримки Юрія Бойка і новоствореної «Опозиційної платформи - За життя», а також позитивна динаміка невеликих політичних проектів.

Серед негативних тенденцій - просідання рейтингу «Опозиційного блоку», а також рейтингу Святослава Вакарчука, від якого очікували заяви про початок політичної кар'єри, але її так і не було.
Тимошенко, Бойко та Порошенко очолюють президентський рейтинг в Україні, - європейські соціологи


Що стосується парламентських виборів, найбільшу кількість голосів можуть отримати «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко (12,3%), «Опозиційна платформа - За життя», очолювана Вадимом Рабіновичем (9,8%), «Слуга народу» Володимира Зеленського (8,1%), «Блок Петра Порошенка -" Солідарність "» (7,9%), Радикальна партія Олега Ляшка (6,2%) і «Опозиційний блок» Вадима Новинського (5,3%).

Інші політичні партії, зокрема «Громадянська позиція» (Анатолій Гриценко), «Самопоміч» (Андрій Садовий), ВО «Свобода» (Руслан Кошулинський), Соціалістична партія України (Ілля Ківа), «Народний фронт» (Арсеній Яценюк) і інші мають невеликий шанс на проходження до нового складу Верховної Ради України.
Тимошенко, Бойко та Порошенко очолюють президентський рейтинг в Україні, - європейські соціологи


Опитування проводилося на території України (за винятком тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим) міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) у період з 26 листопада по 1 грудня 2018 року. Загальна кількість респондентів склала 2020 осіб. Метод опитування - прямі інтерв'ю. Ймовірна похибка не перевищує 2,2%.
Источник: ednist.info
Рейтинг статьи:
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Оставить комментарий
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Текст комментария:
Полужирный Наклонный текст Подчёркнутый текст Зачёркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Код: Включите эту картинку для отображения кода безопасности
обновить, если не виден код
Введите код: